972 239 821
Atenció al públic: de Dilluns a Dijous de 9:00h a 18:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h
hola@reservalleure.cat

ACTIVITATS A L’OCELL

TORNA

ELS TALLERS DE L’OCELL

1. Els pirates de l’Empordà

La camallarga i la seva tripulació de pirates de l’Empordà van atracar a l’Estartit a causa d’una averia al seu vaixell. Les sirenes i el retrò dels canons els van fer perdre la memòria i el més important, el mapa del seu tresor.

2. Les fades del Puigrodó

La iaia Quimeta viu a terres màgiques, on fa molts i molts anys hi vivien unes fades protectores de la natura que les envoltava. Però aquestes van haver de marxar. De tant en tant, ens fan una visita d’amagat per recordar on van créixer i on van ser tant felices.

3. Dr. Fransuà

L’explorador Dr. Fransuà ha fet un gran descobriment! Ens pot assegurar que encara queda un homínid vivint per les nostres terres. Ha trobat indicis d’un possible supervivent de la prehistòria

4. El port i la platja

Atents i atentes!! El Sr. Mauricio Barranco té pensat explotar el sòl del Baix Empordà. Hi vol construir un gran complex turístic. La població de la zona hi està molt en desacord ja que volen conservar els entorns de manera natural i viva.

5. Romanus a l’Ocellum

L’Espigòlum ha sigut expulsat del poble romà per trapella. Només podrà tornar-hi si s’hi esforça. Amb els seus ajudants provaran de civilitzar-nos i ensenyar-nos tot allò que Roma ha fet per nosaltres.

6. La granja de l’oncle Vicens

Les persones convivim amb els animals. Com ens sentim amb ells? Ens agrada la seva companyia? Els grangers i les grangeres ens deixaran tocar, acaronar i gaudir dels animals! Ens explicaran com fer-nos una granja a casa i curiositats.

7. Bandolers, en Joan de Serrallonga: L’últim bandoler

En Joan Serrallonga, cansat de fugir dels sometents, sol i sense colla, necessita vilatans i vilatanes de cor valent per rebel·lar-se contra la tirania dels que abusen de la terra i dels pobles.

ANEM D’EXCURSIÓ

1. La Bisbal d’Empordà, la capital dels senyors

Visitem la capital catalana de la ceràmica, alhora de realitzar un itineràri pel nucli medieval i capital dels senyors feudals establerts des del segle XI. No serà d’estranyar fer un descans mentres fem un tast dels Bisbalencs producte reconegudíssim de les pastisseries bisbalenques.

2. Matajudaica i Casavells

Matajudaica i Casavells són uns petits pobles a l’oest del riu Daró. Matajudaica està dominat per l’església de Sant Joan que ja era citada el 1081 i que, amb elements romànics, és bàsicament del segle XVIII. Mentre Casavells s’aglutina entorn l’església romànica de Sant Genís, edificada bàsicament al segle XII.Des d’aquest indret s’obté una magnífica panoràmica del pla de Belleses.

3. Monells

És un dels pobles rurals més bonics de la comarca. La seva plaça Major, amb la seva porxada, és un dels indrets més visitats i admirats. Va ser l’escenari d’un important mercat. Format a banda i banda de la riera del Rissec s’ens presenta un poblament compacte i fortificat a l’entorn del Turó del Castell, actualment enjardinat.

4. Ruta dels Puigs

Itineràri de natura ón la descoberta del bosc i de l’àmbit geogràfic del Baix Empordà és clau. Vegetació del clima mediterràni, onfiguració del paisatge, plantes aromàtiques i el bosc de tardor.

5. Rupià

De les primeres ocupacions per part de l’home n’hi han diversos vestigis en el terme de Rupià, al puig Montori s’han localitzat materials d’un poblat indígena, freqüentat fins el segle I d. C., i a s’han trobat abundants restes d’època romana. Ideal per una descoberta complerta.

6. Cicle de l’aigua

Itineràri fins al Riu Darò i descoberta de la vegetació de ribera en contrast amb la vegetació de clima mediterràni. Descoberta de la fauna del riu, el cicle de l’aigua, el curs del riu.

DEMANA MÉS INFORMACIÓ